top of page

José is een ware ‘kartrekker’ die heel gedisciplineerd en volhardend te werk gaat


Dit keer een gesprek met José de Jong-Bonfrer (66) uit Lisse die, hoewel zij inmiddels is gestopt met haar professie, misschien wel energieker in het leven staat dan ooit. José is bijna 40 jaar getrouwd, moeder van 2 kinderen en oma van een kleinzoon. Opgeleid als ‘regulier’ arts` is zij gedurende haar loopbaan altijd zoekend geweest. De gerichtheid op met name symptoombestrijding, gaf haar uiteindelijk te weinig vervulling en voldoening.

José is een positieve, nuchtere en uitgesproken dame met een brede interesse en ook iemand die snel overgaat tot actie. Ze is een ware ‘kartrekker’ die heel gedisciplineerd en volhardend te werk gaat. Mensen verbinden en activiteiten organiseren is haar kracht. Keerzijde is dat zij nog wel eens teveel hooi op haar vork kan nemen. Het aangeven van grenzen blijft lastig voor José. Ze staat voor haar mening, ook als dat betekent dat anderen haar daarom negeren.

José heeft gedurende haar ‘werkende bestaan’, 5 jaar in Engeland gewoond waar zij werkte als huisarts en waar ook haar 2 kinderen werden geboren. Later verhuisde het gezin voor een periode van ruim 3 jaar naar Brazilië waar zij haar beroep niet kon praktiseren omdat zij geen werkvergunning kreeg. Toen zij terugkeerden naar Nederland, begon José als consultatiebureau- en later als revalidatiearts (niet in opleiding). Daarna startte zij de studie bedrijfsgeneeskunde. Na afronding van haar specialisatie heeft zij als zelfstandig bedrijfsarts voor verschillende organisaties gewerkt.

Op haar 62e wilde José stoppen met werken om te gaan reizen. Door Covid kwam er echter een kink in de kabel. Zij liet zich overhalen om 1 dag per week als medisch adviseur, samen met een jurist, beroep- en bezwaarzaken te behandelen, voornamelijk tegen het UWV. Dit heeft zij 1,5 jaar gedaan tot haar registratie als specialist verliep.

In de periode die achter ons ligt, kreeg José al snel door dat veel dingen niet kloppen. Via verschillende contacten, kwam zij in aanraking met Samen Krachtig en was zij van meet af aan betrokken bij de Gezondheidsgroep. Ook heeft zij in Lisse ‘De Vamilie’ opgezet voor gelijkgestemden die zoveel mogelijk zelfvoorzienend willen worden. Zij ging zich verdiepen en lezingen volgen in bioresonantie, Germaanse Geneeswijzen, regressie- en reïncarnatietherapie door Maarten Oversier. Bij Anke Weber oefent zij met reconnective healing. Verder organiseert zij kruidenwandelingen.

De ambitie vanuit de Gezondheidsgroep is om te starten met een Holistisch Centrum waar verschillende specialismen/therapeuten/ambachten samen komen. De groep is zeer enthousiast en bevlogen. Onlangs heeft de groep een Spooky2 bioresonantie apparaat gedoneerd gekregen. Een apparaat dat genezende frequenties uitzendt. Het zoeken is nu naar een geschikte locatie. Er zijn contacten gelegd met andere gezondheidsgroepen maar helaas heeft dit nog niet tot iets concreets geleid.

José richt zich zoveel mogelijk op ‘het positieve’ in plaats van zich bezig te houden met alles wat niet goed is.

Om in een positieve staat van bewustzijn te komen beluistert zij Solfeggio Frequencies bijvoorbeeld door Ludovico Einaudi. Een aanrader! Verder is zij sinds 1 januari gestart met een moestuin.

Op de vraag wat de afgelopen jaren haar hebben gebracht, geeft José aan dat zij veel nieuwe vrienden heeft ontmoet en ook dat zij veel nieuwe kennis heeft opgedaan. Verder is zij Nederland als vakantieland meer gaan waarderen.

Haar levensmotto: ‘if you can dream it, you can do it’! Oftewel ‘waar een wil is, is een weg’.

Haar eigenaardigheidje: altijd lijstjes maken en zo snel mogelijk afwerken.

José kijkt positief naar de toekomst: “het komt goed! Als we positief bezig blijven komt alles goed”. Haar oproep: “als je nog niet actief bent, meld je aan, we kunnen nog heel veel mensen gebruiken! Samen zijn we sterk!” en verder “mocht iemand een idee hebben voor een geschikte locatie voor het holistisch centrum, neem dan aub contact op”.

Dankjewel José voor dit ‘inkijkje’ in jouw leven. Jouw doortastendheid en jouw kordate en nuchtere insteek zijn verfrissend en inspirerend!

Anneke Nijenhuis

110 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page