top of page

EHBO met homeopathie

Verslag van de workshop bij Marjon

Op 2 zaterdagochtenden in mei kwam een hele diverse groep enthousiaste vrouwen bij elkaar voor een homeopathische EHBO workshop.


Na een kort voorstelrondje, zijn we met elkaar aan de slag gegaan. Omdat niet iedereen met homeopathie bekend is, begon Marjon met een korte, algemene uitleg over wat homeopathie is, hoe het werkt en wanneer (en hoe) je het kunt inzetten.

Deel 1 Middel en mens-beeld

We bekeken uitgebreid de verschillende middelen die in het homeopathische eerste hulp doosje zitten. Holistisch werken is heel anders dan voorschrijven op alleen een klacht. Je bekijkt bij homeopathie in de eerste plaats ook hoe iemand zich gedraagt, wat iemand voelt en ervaart, dus het gaat om het hele mens-beeld. Ieder homeopathisch middel heeft ook zo’n mens-beeld en het is soms een puzzel om te vinden welke beelden, zowel van patiënt en middel, de meeste overlap hebben. Om ons dit eigen te maken zijn de 37 middelen en hun mens-beelden uitgebreid besproken. Twee uur bleek niet genoeg voor alle informatie, waardoor een deel naar de tweede ochtend verplaatst is.


Deel 2 herkennen van klachten

Nadat de homeopathische EHBO middelen allemaal aan bod waren gekomen, werden op de tweede ochtend ook verschillende klachten besproken en hoe je daarbij het juiste middel kunt herkennen. Er is zoveel mogelijk met de middelen uit het doosje, dat er onvoldoende tijd is om alles te bespreken. Waar vooral de nadruk op lag, was het anders gaan kijken naar klachten: breder, en of je iets in het grotere beeld kunt herkennen waar een homeopathisch middel op zou kunnen passen. En om dit dan ook gewoon te proberen, met de handvatten die gegeven zijn. Het heel fijn om zo te weten te komen wat er zoal mogelijk is en waarmee je op een veilige manier je naasten kunt ondersteunen (en vergeet jezelf ook niet).

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page