top of page

Heleen, een ware duizendpoot die zich met hart en ziel inzet voor een mooie nieuwe samenleving


In een serie interviews willen wij steeds een medestander van Samen Krachtig aan het woord laten. Dit keer een gesprek met Heleen van den Berg (55), moeder van 3 kinderen, woonachtig in Noordwijkerhout en actief in verschillende werkgroepen van Samen Krachtig. Een ware duizendpoot die zich met hart en ziel inzet voor een mooie nieuwe samenleving.Heleen is geboren in Leiden en opgegroeid aan de rand van Noordwijkerhout waar ze als kind gefascineerd was door de straaljagers die soms boven het bollenland van haar vader vlogen. Dit inspireerde haar tot het besluit om vliegenier te worden, een droom die zij moest opgeven omdat haar ogen ten opzichte van de selectie-eisen niet voldeden. Uiteindelijk is het de Koninklijke Militaire Academie geworden en is zij als officier elektrotechniek bij Defensie gaan werken. In haar huidige functie als Overste bij de Koninklijke Luchtmacht stuurt zij een 14-tal engineers aan en houdt zij zich bezig met het technisch optimaliseren en luchtwaardig houden van Cougar helikopters.


Heleen is een zeer zelfstandige dame die weet wat ze wil, spontaan, goedlachs, eerlijk, integer en een harde werker. Zij kan absoluut niet tegen onrecht en als ze onder druk wordt gezet, kan zij soms behoorlijk fel uit de hoek komen. Na 5 jaar in Noorwegen gewoond te hebben, is zij teruggekeerd naar Nederland en inmiddels woont zij alweer 9 jaar in Noordwijkerhout.

In 2008 is haar spirituele reis begonnen. In dat jaar vond er een financieel drama plaats en ging zij door een diep dal. Zij ondervond in die periode veel steun bij een buurvrouw die natuurgeneeskundige is. Bij haar kwam alles samen, wat maakte dat Heleen een heel andere en nieuwe kijk op veel zaken heeft gekregen. Ze is toen zelf ook Reiki gaan doen en heeft plannen om in de toekomst kruidengeneeskunde en Tarot te gaan leren. Haar spirituele doel is om toe te groeien naar de ultieme vrijheid. Dit betekent vrij van alle (bal)last, vrij van angst, onvoorwaardelijk iets voor een ander doen, vol van liefde voor mens en dier en in vertrouwen op het universum. Haar overtuiging is dat ieder mens uniek is en een eigen doel heeft in dit leven. Leer en durf te vertrouwen op jezelf.


Met dankbaarheid kijkt Heleen terug op de afgelopen 3 jaar. “Er is veel zichtbaar geworden, mede omdat steeds meer informatie openbaar wordt gemaakt. Maar ook omdat meer mensen de waarheid kunnen zien. Er zijn daarnaast ook prachtig nieuwe verbindingen met mensen ontstaan”. Als positief neveneffect beschouwt zij het feit dat door de Lock downs veel meer mensen de natuur in zijn getrokken en daardoor dichter bij zichzelf konden komen. Bij Samen Krachtig is Heleen werkvoorzitter van de werkgroep Gezondheid&zorg en van Voeding. Deze thema’s zijn in haar ogen onlosmakelijk verbonden. “Een goede gezondheid gaat, naast aandacht voor goede voeding, over je goed voelen en je energie hoog houden door rust te nemen, goed te slapen en goed te doen, geen zorgen maken en niet bang zijn, vertrouwen houden in het universum, handelen vanuit eerlijkheid en integriteit en te allen tijde jezelf trouw blijven”.

In de werkgroepen is er in gezamenlijkheid met een aantal actieve leden al veel werk verzet, is er veel informatie verzameld en zijn er de nodige bijeenkomsten georganiseerd. Voor de toekomst zijn er nog veel ambitieuze plannen.

Heleen ziet de toekomst rooskleurig: “het wordt prachtig”. Haar advies:

“stel jezelf krachtig maar bescheiden op, spreek je uit maar ga niet de strijd aan om te proberen anderen te overtuigen, stel vragen zodat mensen gaan nadenken, gebruik humor, dat geeft lucht en maakt jezelf ook lichter, ga naar buiten en maak je hoofd leeg, leer vertrouwen op je gevoel en intuïtie”.

Heleen: veel dank voor jouw enthousiasme, het vele en goede werk waar je mee bezig bent en jouw positieve en inspirerende blik op de nieuwe samenleving. Anneke Nijenhuis

222 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page