top of page

Carl ziet zichzelf als architect van zijn leven en daar geniet hij op en top van

Bijgewerkt op: 4 dec. 2022


In een serie interviews willen wij steeds een medestander van Samen Krachtig aan het woord laten. Dit eerste gesprek is met Carl Bergman (57), enthousiaste en bevlogen websitebouwer van onze nieuwe website. Het gesprek vindt online plaats omdat Carl dit jaar zijn woning heeft verkocht en met zijn bus aan het rondtrekken is door Europa. Op dit moment bevindt hij zich in Sevilla aan de Spaanse Zuid kust.


“Alle losse puzzelstukjes van de afgelopen twee jaar vielen in één keer op hun plek” vertelt Carl, “ik heb mijn hart gevolgd en ben gegaan”. Tot zijn 54e heeft Carl in loondienst gewerkt binnen de ICT. Inmiddels ZZP adviseert en bedenkt hij oplossingen voor bedrijven en levert hij data-dashboards aan webshops. Op de vraag “wie ben jij” geeft hij aan altijd recht uit zijn hart te spreken, hij maakt het niet mooier dan het is. Hij vaart zijn eigen koers, kiest vaak niet de gebaande paden, is avontuurlijk, gepassioneerd, puur en soms prikkelend. Hij heeft altijd een soort ‘jeugdige bravoure’ behouden, kan goed schakelen, vaak juist met jongeren en zoekt graag nieuwe prikkels/uitdagingen. Daarnaast is hij muziekliefhebber en gitarist in een band, hoewel dit nu even niet kan. Maar in november komt hij terug naar Nederland voor een optreden waarna hij snel weer vertrekt richting het Zuiden. Twee keer kreeg Carl een burn-out maar tevens is hij een ware survivor en heeft hij het vertrouwen en een enorme drang om door te gaan. “Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk” heeft hij geleerd “gelukkig kan ik, ondanks dat ik van mensen hou, ook heel goed met mezelf zijn”.


Het nummer ‘Wherever I may roam’ van Metallica is dan ook zijn lijfspreuk: ‘waar ik mijn hoofd neerleg is mijn thuis’.

Op de vraag hoe hij in contact kwam met Samen Krachtig vertelt Carl dat hij tijdens een demonstratie een ontmoeting had met Rob Besselink. Hieruit ontstonden meerdere connecties en verbindingsavonden. Hij vindt het leuk om een steentje bij te kunnen dragen aan deze beweging. Na de eerste Persconferentie had Carl direct een onderbuikgevoel dat er iets niet klopte. Dat was de aanzet waardoor hij inmiddels een andere kijk op de wereld heeft gekregen. Tegelijkertijd ervaart hij zijn awakening als zeer verrijkend en voelt hij vooral dankbaarheid voor deze tijd. “Je wordt erg op jezelf teruggeworpen, het brengt je terug naar jezelf”.

“Ik heb geen ballast meer, wat ik bezit is een bus met een bed, koelkast, oven en koffiezetapparaat, verder heb ik nog een kleine opslag met voornamelijk muziekinstrumenten en 2 dozen persoonlijke spullen. Met dit weinige bezit ben ik compleet gelukkig. Geld verdienen om spullen te kopen is voorbij want “alles wat je gelukkig maakt is gratis” is zijn opvatting. “Ik ben zorgeloos zonder huur of hypotheek en naar de toekomst kijk ik niet, ik leef in het hier en nu”. “Op een reis zijn de twee grootste kostenposten altijd de hotels en uit eten gaan, juist door mijn manier van reizen zijn die kosten er niet en dat maakt deze manier van leven dus zeer betaalbaar”.


Zijn advies: “haal alle dingen weg die je niet gelukkig maken, dan blijft vanzelf ‘gelukkig zijn’ over”.

“Doordat we allemaal geconditioneerd zijn, en vaak vanuit angst voor de toekomst, kunnen we blijven hangen in situaties waar we uiteindelijk niet gelukkig van worden”. Op de vraag hoe zijn dagen er momenteel uitzien, vertelt Carl dat als hij niet aan het werk of aan het reizen en rondkijken is, hij bij zijn bus of op een terrasje met een bakje koffie vaak gewoon niks doet. Beetje mensen kijken en gewoon ‘zijn’. En anders knoopt hij een leuk gesprek aan met iemand die hij tegenkomt. “Niks doen is wat mij betreft een heerlijk tijdverdrijf. Veel mensen zijn bang dat ze in een gat vallen en gaan daardoor werk heel belangrijk vinden. Dát is zonde” is zijn mening. Verder houdt hij een blog bij waarmee hij anderen hoopt te inspireren om ook hun hart te gaan volgen. “En voor je het weet is de dag dan weer voorbij”. Carl ziet zichzelf als architect van zijn leven en daar geniet hij op en top van. Hij haalt zijn wijsheid niet uit boeken maar door alles wat hij tegenkomt te combineren en daar zijn eigen conclusies uit te trekken waarbij hij vooral zijn hart volgt. Hij voelt zich een bevoorrecht en een rijk mens. Dankjewel Carl voor jouw enthousiasme en inspirerende way of life! Een mooie reis gewenst!

Mocht je Carl willen volgen dan kan dat via deze link naar zijn blog: https://carlbergman999.wixsite.com/blog Anneke Nijenhuis


Carl geeft het estafette stokje door aan Jeroen Cramer, een actieve meedenker en doener bij Samen Krachtig. Wordt vervolgd!


192 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page